Anyák Hangja anyapodcast

Költözés a YouTube-ra!

2018. január 05. - Anyák Hangja

Sajnos vagy nem sajnos, el kell hagynunk a Soundcloud-ot. Ilyen sok órás hanganyag tárolásánál már igen borsós az ára, nekünk pedig bevételünk a podcast készítéséből nem származik, egyszerűen hobbiként csináljuk. Ezért átköltöztettük hát az összes eddigi adást az új YouTube csatornánkra.

Miért jó ez neked?

Nem csak meghallgatni tudod, de lájkolhatod, megoszthatod, kommentelhetsz, és még fel is iratkozhatsz a csatornára. Ja, és letölthető, az sem utolsó szempont. Ide kattints, és minden eléd tárul: Anyák Hangja YouTube csatorna

20. adás - A szülés utáni depresszióról - és SORSOLÁS

A szülés utáni depresszióról tudjuk, hogy sokakat érint, de nem lehet elég gyakran és elég hangosan ismételgetni: KÉRJ SEGÍTSÉGET! Még mielőtt nagyobb baj történik.

Vendégünk: Bartók Boglárka, az Időzített bombanő c. könyv szerzője, aki maga is megjárta a szülés utáni depresszió poklát. Könyvében az okokról, a megoldáskeresésről, anyaságról, válásról, veszteségekről és a megoldásig történő eljutásáról ír. A téma szorongató jellegéhez képest meglepően humoros, önironikus stílusban. 

SORSOLÁS!
Bartók Boglárka felajánlott 1 példányt sorsolásra azon hallgatók között, akik a podcast kikerülésétől számított 5 napon belül (tehát 2017. november 10-15.) lájkolják az Időzített bombanő FB-oldalát, és megosztják azt ismerőseikkel. 

19+1 podcast az anyaságról

image1.JPG

Mit kenjünk a baba bőrére és mit ne, pürézés vagy blw, hogyan kezeljük a dackorszakot, önbizalmat ad-e az anyaság, lehet-e még valaha újra lapos a hasunk, és hogyan tudunk visszatérni az otthon töltött évek után a munkaerő-piacra?

Ez csak néhány téma azok közül, amikről az elmúlt 19+1 adásban mi, anyukák és barátnők beszélgettünk.

Az adásokhoz most készítettünk egy tartalomjegyzéket, hogy könnyebben áttekinthesd!

Ide kattintva tudod elérni.

Hallgasd szeretettel és nyitottsággal, amelyik adással eddig még nem találkoztál!

19. adás - Hogyan neveljünk állatvédő gyereket?

Van, aki úgy szeretne jobb világot építeni, hogy gyerekét az állatok tiszteletére igyekszik nevelni. Lehetséges ez egyáltalán? Milyen előnyei vannak és milyen buktatókkal találkozhat? A táplálkozáson kívül mire érdemes figyelni az életünkben, ami az állatok javára válik?

Vendégünk: Bonifert Anna, a Vegán Állatvédelem Egyesület tagja, a leghiggadtabban érvelő állatvédő, akit valaha láttunk

A beszélgetésben elhangzó gyerekkönyv: Patrick George - Szabadíts ki! Kapható a Pagonyban és itt is, itt egy videó segítségével bele is lehet lapozni!

18. adás - Főzz együtt a gyerekkel

Egy minipodcasttal jelentkezünk ezen a héten. Ildi és Anikó beszélgetnek arról, miért jó és hogyan praktikus együtt főzni a gyerekekkel. Csak 12 perc, hallgasd szeretettel!

Az adásban említett cikk a Bébispenót blogból itt érhető el: Főzz együtt a gyerekkel!

17. adás - Önvédelmi edzés anyukáknak?

Ha te is azt gondoltad eddig, hogy az önvédelem = verekedés,
Ha szeretnéd tudatosan tervezni a karriered és a családod jövője mellett a saját és gyermeked biztonságát,
Vagy ha csak egy jó közösséget keresel, közös programot a gyerekeddel és még mozognál is valamit, akkor feltétlenül hallgasd meg ezt az adásunkat!

17619139_1511594072187091_695747571_n.jpg

Garantáljuk, hogy utána máshogy fogsz gondolni az önvédelmi oktatásra.
Sőt, azt is megtudod, miért hasznos akár már egy 3-4 éves gyereket is beíratni egy önvédelmi tanfolyamra. Nem verekedni fog megtanulni, hanem...

A mai nő már egyre tudatosabb. Tudatosan készülünk a karrierünkre, a gyerekvállalás is tudatos már. Az önvédelem elsajátítása még nincs a köztudatban. Ugyanúgy, ahogy pl. nyelvet tanul az ember, akkor nem arra vár, hogy úton-útfélen megszólítsák, hanem ott van a tarsolyában, hogy ha valaki megszólítja az utcán, akkor ő tud kommunikálni. Az önvédelem is ilyen, hogy ha ott van a tarsolyunkban, amikor szükségem van rá, akkor tudom használni.

- Kovács Ildikó, önvédelmi instruktor 

Vendégünk: Kovács Ildikó önvédelmi instruktor
Ildikó és tevékenysége elérhető a www.kovacsildiko.com vagy a www.onvedelemoktatas.hu oldalakon.

16. adás - Kötődő büntetés - létezhet ilyen?

A modern szülők már hallani sem akarnak a kézre csapásról, sarokba állításról, zsákossal riogatásról és hasonló fenyítési, büntetési módszerekről. Mégis akadnak helyzetek, amikor a szép szó már nem elég.

Mit lehet ilyenkor tenni, létezik-e békés, kötődő nevelésbe illeszkedő büntetés?

Ebben az adásban a Nekünk Bevált blog Kötődő büntetés c. cikke alapján erről a témáról beszélgetünk.  

15. adás - Önbizalomnövelő-e az anyaság?

Te is észrevetted, hogy anyaként superhero képességeid bukkantak elő?

Anikó és Imola arról beszélget, hogy könnyebben feszegetjük-e a komfortzónánk határát, mi anyák, amióta tudjuk, hogy "bármire" képesek vagyunk. Növeli-e az önbizalmat és a motivációt az anyaság? Kevésbé jó munkaerő egy anya vagy épp fordítva igaz, és most fog hegyeket elhordani?
Fülesre fel, hallgass minket!

14. adás - Egy gyerek vagy több gyerek?

Egy gyerek vagy több gyerek? Az itt a kérdés.

A kistestvér-vállalás ellen és mellett szóló érvek mentén beszélgettünk mi, egygyerekes anyák Fontanini Mónikával, aki 3-at is nevel, és még életben van, sőt. :)

Mónival beszélgetve megismerhettünk egy másfajta szemléletmódot, mint amivel mi eddig éltünk. Ha épp azon tanakodsz, jöhet-e a kistesó, hallgasd meg adásunkat! Talán épp ez lendít át a dilemmáidon!

Jó szórakozást kívánunk!

13. adás - Blw, az igény szerinti hozzátáplálás

A BLW hozzátáplálási módszernek egyre több híve van Magyarországon, de magyar nyelvű szakirodalom híján nem könnyű tájékozódnia annak a szülőnek, aki szíve és esze szerint ezt az utat választaná. Sőt, gyakran a gyerek dönt úgy, hogy köszöni, nem kér a pürékből és a kanálból, inkább darabos ételt enne.

Mai podcastunkkal ezen szeretnénk segíteni. Összeszedtük, mit kell tudni egy BLW-zni kezdő szülőnek... és persze a kisbabájának.

Ha tudod, mi a BLW, akkor azért, ha pedig még nem, akkor azért érdemes meghallgatnod!

Vendégünk: Agrillo Vivienne BLW-tanácsadó, és Nyulasi Boglárka, a BLW-módszert alkalmazó édesanya

Az adást itt tudod elindítani:

A témához kapcsolódó hasznos cikk, valamint a BLW-tanácsadó elérhetőségei ide kattintva érhetők el.